Dakisolatie waarschoot: advies en prijzen

Dakisolatie waarschoot is een goede investering. Zeker ook omdat het dak de belangrijkste plek is waardoor warmte uit een woning verdwijnt. Tot een kwart va de warmte verdwijnt wanneer er geen dakisolatie is. Dit betekent dus ook dat het dak bijdraagt aan hogere stookkosten op deze manier. Laten isoleren is dus ook een manier om te besparen. Zo verdien je direct je investering terug. Op deze pagina doe je meer kennis op over dakisolatie waarschoot prijzen, materialen en premies.

De soorten materialen dakisolatie waarschoot

De kosten hangen af van de beschikbare ruimte, de aanwezigheid van een onderdak, maar ook van je budget. Die hebben namelijk allemaal betrekking op het soort isolatie dat je kiest. Er is een aantal materialen dat veel wordt gebruikt.

Glaswolisolatie

glaswol dakisolatie waarschoot

Het materiaal dat waarschijnlijk wel het meest gebruikt wordt, is glaswol. Dat komt omdat het niet zwaar is. Het isoleert zeer goed. Bovendien is het relatief goedkoop. Wel is er een keerzijde. Het is alleen te gebruiken indien er geen onderdak aanwezig is. Let op dat het aan de binnenzijde met een dampscherm wordt afgewerkt om vochtproblemen tegen te gaan. Het materiaal kost €10,- per vierkante meter en de plaatsing nog eens €10,- per vierkante meter. Een nadeel is dat het relatief veel plaats in beslag neemt.

Isolatieplaten

dak isolatieplaten

Kiezen voor isolatieplaten doe je wanneer je weinig ruimte wil kwijtraken. Dat komt omdat de platen al voldoende isoleren bij een dikte van 4 centimeter. Dat maakt het makkelijker. Wanneer er geen onderdak aanwezig is, dan is het ook mogelijk om platen te nemen die water geleiden naar de onderzijde van het dak. Je kan een dampschermplaatsen en dit dichten met goed tape. Op die manier werkt het perfect. De prijs is €12,- voor de platen en nog eens €13,- voor de plaatsing. Zo is alles snel optimaal te verzorgen zonder verdere werkzaamheden nodig te hebben.

Rotswol

rotswol dak delta

Rotswol wordt gebruikt omdat het wat dichter is da glaswol. Dit is dus beter isolerend tegen geluid. Het is materiaal dat uit vulkanische gesteenten wordt vervaardigd. Dit wordt gesmolten en daarna gesponnen. Dit materiaal is heel bekend vanwege de driehoekige platen die in veel daken worden gebruikt vanwege de ideale pasvorm. De prijs is €20,- voor het materiaal en €15,- voor het plaatsen ervan. Het nadeel is wel dat het niet beschermt tegen ongedierte. Dat kan dus wel een nadeel zijn wanneer het op deze wijze wordt aangetast.

Spuitisolatie Purschuim

spuitisolatie dak

De manier van isolatie die met afstand het meest gemakkelijk is, is het gebruik van purschuim. Dat komt omdat elk hoekje en gaatje goed te isoleren is hiermee. Zelfs de plekken die je zelf niet kan bereiken. Dit materiaal van twee componenten zet direct uit bij samenvoeging. Het kost €30,- per vierkante meter. Het moet wel altijd professioneel worden aangebracht vanwege de gassen die erbij vrijkomen tijdens het aanbrengen.

Hellend of plat dak isoleren

De vorm van het dak speelt ook mee bij de materiaalkeuze. Dat komt omdat er een verschil in moeilijkheidsgraad kan zitten. Bij de ene vorm kan via de binnenzijde worden geïsoleerd. Bij de andere vorm kan dat alleen langs de buitenzijde. Het is zowel voor een plat als een hellend dak zo dat er meerdere mogelijkheden zijn. Via de buitenzijde isoleren is wel in nagenoeg alle gevallen de duurdere optie.

Een hellend dak

Als het gaat om een hellend dak, dan is het vaak zo dat de isolatie aan de binnenzijde wordt geplaatst. Slechts in enkele gevallen wordt de buitenzijde gekozen. Dit wordt een sarkingdak genoemd. Dit is vooral aantrekkelijk wanneer er een renovatie aan de orde is. De afwerking aan de binnenzijde kan dan blijven zitten. Wanneer de zolder niet gebruikt wordt om te wonen, dan is zoldervloerisolatie vaak de betere optie. Dit is beter te verzorgen.

Een plat dak

Gaat het om een plat dak, dan is een hele andere manier van aanpak nodig. Dit hangt af van de keuze voor een koud of een warm plat dak. Een koud plat dak heeft isolatie aan de binnenzijde, onder de bedekking en constructie. Dit is de variant die meestal bij daken tot een bepaalde hoogte wordt toegepast. Het kent wel enkele nadelen, waardoor de isolatie aan de buitenzijde wordt geplaats voor een warm plat dak.

De verschillen in de prijzen zijn hieronder goed op een rij te zien.

Wat isoleren?Plaatsing van de isolatieGemiddelde prijs per m²
Hellend dakLangs binnen€ 20-50 (excl. afwerking)
Plat dakLangs binnen€ 30-40 (excl. afwerking)
Hellend dakLangs binnen€ 40-60 (excl. afwerking)
Plat dakLangs binnen€ 70-115 (incl. afwerking)
ZoldervloerPUR op massieve zoldervloer€ 25-35

Gebruikmaken van premies en subsidies

Er zijn in recente jaren meer en meer premies en subsidies verdwenen. Dit is echter niet het geval voor de premie voor dakisolatie waarschoot. Dit is ook goed te begrijpen, want op deze manier is gemakkelijk in grote mate energie te besparen in een woning.

Het is bovendien zo dat het wettelijk verplicht is om de daken te isoleren. Daardoor zijn de premies alleen maar nog interessanter. Het is wel zo dat er verschillen zitten in de premies. Dit hangt bijvoorbeeld af van het zelf doen of uit handen geven van het werk. Een aannemer kan bijvoorbeeld ook werken tegen een verlaagd btw-tarief.

Het is altijd slim om na te zien welke mogelijkheden je hebt. Dat kan je door de premies van de verschillende instanties eens naast elkaar te leggen. Zo weet je ook direct wat de voorwaarden zijn waar je aan moet voldoen om de zaken te krijgen.

soorten dakisolatie waarschoot

Dak isoleren waarschoot : Belangrijke zaken om te weten

Met dakisolatie waarschoot verdien je geld

Het is belangrijk om te weten dat je de investering in de isolatie gemakkelijk terugverdient. Het is in dat opzicht ook belangrijk om verder te kijken dan de prijs voor aanschaf en installatie alleen. Wanneer je net iets meer uitgeeft kan je ook net wat meer besparen. Zo kan je optimaal profiteren van alle voordelen die er gelden.

Zorg voor een dampscherm

Alleen installatie die is aangelegd met een dampscherm, is optimaal. Er is dan geen risico op schimmelvorming. Dit is vooral aan de zijde van de woning van belang. Soms is het al voldoende om met zilverpapier of plastic op maat dat volledig dicht is te werken. Let op dat er geen gaatjes of scheurtjes in mogen zitten.

Isoleer de zoldervloer

Wanneer de zolder niet gebruikt wordt voor woondoeleinden, dan is het beter om de zoldervloer te isoleren. Zo gaat ook geen warmte verloren, maar is minder materiaal en werk nodig. Bovendien krijg je dezelfde premies voor deze vorm van isolatie. Daar hoeft de keuze tussen dak en vloer dan ook niet van af te hangen. Het is wel aan te raden om altijd met een specialist te werken. Ook wanneer je kiest voor het isoleren van de zoldervloer. Vraag verschillende offertes aan bij diverse specialisten voor beide vormen van isoleren om zo zeker te zijn.

dakisolatie

Offertes voor dakisolatie waarschoot aanvragen?

Het is slim om voor de goede aanpak te kiezen. Kies daarom voor een erkend isolatiespecialist. Via onze website kan je vrijblijvend prijsvoorstel ontvangen.

wij zijn actief in volgende werkgebieden:

provincie antwerpen

provincie limburg


provincie oost-vlaanderen


provincie vlaams-brabant

provincie west-vlaanderen

brussels hoofdstedelijk gewest