Prijs dakisolatie

Wat isoleren?IsolatiewijzePrijs per m²
Hellend dakLangs binnen€ 20 - 50
Hellend dakLangs buiten€ 40 - 60
Plat dakLangs binnen€ 30 - 40
Plat dakLangs buiten€ 70 - 115
ZoldervloerPUR op massieve vloer€ 25 - 35

Wie meer wil weten over de mogelijkheden, doet dit door contact op te nemen met de specialisten. Die kunnen direct de nodige informatie geven. Aan de hand daarvan weet je dan precies wat de beste keuze is.

IsolatiemateriaalVereiste diktePrijs per m²
Glaswol16 - 21 cm€ 10 - 20
Rotswol16 - 21 cm€ 20 - 35
PUR schuim12 - 14 cm€ 15 - 30
EPS platen12 - 14 cm€ 10 - 20
PUR platen12 - 14 cm€ 20 - 25
PIR platen12 - 14 cm€ 25 - 30
Geïsoleerde platen12 - 14 cm€ 50 - 200
Papiervlokken16 - 21 cm€ 20 - 35
Cellulose16 - 21 cm€ 20 - 30
Houtwol16 - 21 cm€ 20 - 25

De dikte van het materiaal hangt af van de lambdawaarde ervan. Het is daarom aan te raden om eerst kennis op te doen over deze waarde. Aan de hand daarvan is dan gemakkelijk te bepalen wat de prijs per vierkante meter is. Zoals ook meetelt of je het zelf plaatst of de specialist dat laat doen.

dakisolatie prijs

Wie voornemens is om het dak of de zoldervloer te isoleren, heeft veel keuzes te maken. Het is beter om de specialist hierbij te betrekken. Die kan precies aangeven welke vorm van isolatie het beste is. Zoals ook duidelijk is wat het beste materiaal is. Daarom is het altijd slim om een aantal offertes aan te vragen. Aan de hand daarvan krijg je ook een beter inzicht in de kosten die erbij komen kijken.

Glaswol

prijzen glaswol

Het materiaal dat eigenlijk altijd populair blijft, is glaswol. Hiermee is het dak goed te isoleren. Het wordt over het algemeen tussen spanten geplaatst. Ook wordt er gewerkt met een dampscherm. Het is te gebruiken bij zoldervloeren, maar ook bij hellende daken met een onderdak. De prijs voor glaswol ligt rond €10,- per vierkante meter. De plaatsing begint bij €20,- per vierkante meter. Het is wel zo dat het plaatsen van glaswol op het dak je recht geeft op verschillende soorten premies. Dit kan de kosten dan ook flink drukken wanneer je hiervoor zorgt.

Isolatieplaten

dakisolatieplaten prijs

Er zijn meerdere belangrijke voordelen aan isolatieplaten te koppelen. In de eerste plaats is het relatief dun. Daarnaast is het netjes afgewerkt. En het heeft een goede afdichting. Aan de andere kant is het wel zo dat je vaak moet werken vanaf een rechte structuur. Dit is nodig om de verschillende profielen goed op elkaar te laten aansluiten. Wanneer deze niet aansluiten, zal de mate van isolatie teruglopen. Wie kist voor dakisolatie met isolatieplaten moet rekenen op een materiaalprijs van €12,- per vierkante meter. Er is dan nog eens €25,- per vierkante meter nodig voor de plaatsing ervan.

PUR schuim

dakisolatie pur schuim

Met purschuim is heel nauwkeurig te werken. Dit komt de isolatie ten goede. Dit is het materiaal dat geen kiertjes en openingen laat. Dat kan bij platen en wol wel het geval zijn. Dit komt omdat het schuim op alle plekken komt, ook de plekken waar jij niet komt. Het is gemakkelijk te plaatsen en het droogt snel. Dit zijn belangrijke voordelen. Het moet wel altijd door professionals geplaatst worden vanwege de gassen. Ga uit van een prijs van €30,- per vierkante meter voor het materiaal en het aanbrengen ervan.

Welke factoren hebben invloed op de prijs dakisolatie?

Wanneer je kijkt naar de prijzen zoals die hier genoemd worden, dan zijn dat richtprijzen. De exacte prijs hangt af van meer zaken dan het gekozen materiaal alleen Ook de dikte van het materiaal een de totale isolatie-oppervlakte spelen een rol. Daarnaast is het belangrijk om naar de moeilijkheidsgraad van het werk te kijken. Dit speelt allemaal een rol in de prijs.

Het isoleren van een hellend dak waarbij je glaswol gebruikt zal op die manier beginnen bij €20,- per vierkante meter. Let er daarbij ook op dat de kosten nog kunnen veranderen wanneer je zelf plaatst. Het kan zijn dat dit effect heeft op het wel of niet krijgen van premies en subsidies. Er zijn altijd mogelijkheden om het terugverdienen van de investering een stuk makkelijker te maken.

De financiële mogelijkheden bij de kosten van dakisolatie

Er zij verschillende mogelijkheden bij dakisolatie om de prijs te drukken. Dat kan je doen door het zelf aan te pakken. Als dit niet even leuk en veilig. Daarom is ook laten isoleren een optie. Je weet dan ook zeker dat het goed geplaatst wordt. Daarnaast is er ook een reeks aan andere voordelen te genieten wanneer je de aannemer aan het werk zet. Vooral op financieel gebied is dit een belangrijke zaak om goed door te nemen.

Verlaging van de BTW-percentage

besparing dakisolatie

Wanneer je het plaatsen van de dakisolatie aan de aannemer overlaat betaal je geen 21, maar 6 procent btw. Dat is natuurlijk niet aan de orde wanneer je het zelf plaatst. Dan betaal je voor al het materiaal de volle prijs. Let er wel op dat je dit voordeel alleen krijgt bij woningen van 10 jaar en ouder. Omdat de prijs voor het materiaal wat hoger is, kan je op deze manier dus al snel honderden euro’s van de prijs af krijgen.

Andere premies van netbeheerders krijgen

premie dakisolatie netbeheerder

Bij de netbeheerder zijn ook premies te krijgen. Wanneer je het werk laat uitvoeren is dit €4,- per vierkante meter. Doe je het zelf, dan gaat het om €2,- per vierkante meter. Een andere premie is de totaalrenovatiebonus. Dan moet je 3 maatregelen binnen 5 jaar laten uitvoeren.

Dakisolatie laten plaatsen of zelf doen?

Er zijn voor beide vormen wel iets te zeggen. Zeker ook omdat je het prijsverschil beperkt kan houden bij slimme keuzes.

Dakisolatie zelf plaatsen

Plaats je het zelf, dan is het wel belangrijk om voldoende technische kennis te hebben. Het is ook nog eens zo dat je er wel de tijd voor moet nemen. Bedenk je ook dat zoals gezegd de premie wel wat lager uitvalt bij zelf plaatsen.

Dakisolatie laten plaatsen

Wanneer je de aannemer erbij betrekt is de premie dus hoger. Bovendien ben je er ook zeker van dat alles op de juiste manier geplaatst wordt. Dit kan dus ook voor net wat meer besparing op de kosten voor energie betekenen. Dat maakt het dus ook een belangrijke rede om voor deze optie te gaan. Zo ben je optimaal verzorgd en kan je maximaal gaan besparen.

Dakisolatie offertes ontvangen

Het is wel slim om te bekijken welke verschillen er tussen de diverse specialisten zitten. Zo kan dit bijvoorbeeld zitten in de prijs. Ook kan er op een andere manier gewerkt worden. Door de prijzen naast elkaar te leggen is het gemakkelijk mogelijk om precies te zien wat er mogelijk is. Zo haal je de goedkoopste eruit.

wij zijn actief in volgende werkgebieden:

provincie antwerpen

provincie limburg


provincie oost-vlaanderen


provincie vlaams-brabant

provincie west-vlaanderen

brussels hoofdstedelijk gewest